XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: РЕДЕН ОГРЕТЕН " ТОРТА" ОТ ТИКВИЧКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

вторник, 29 юли 2014 г.

РЕДЕН ОГРЕТЕН " ТОРТА" ОТ ТИКВИЧКИ



Всеки разбра, че обожавам тиквички и си ги готвя по най- различни начини.
Често правя обикновен огретен, но в случая зеленчукът е реден.
Исках отрязаните парчета при сервиране да приличат на торта и успях да постигна целта си.
Нали ястието най- напред радва окото, а след това ни храни.
Та поради тази причина ми се пораждат разните му там идейки.
ПРОДУКТИ:
4 средно големи тиквички
200 г твърдо сирене
подправки по желание- чесън, копър, чубрица…черен пипер... изберете си ги вие
сол
5- 6 с. л. олио

За заливката:
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
малко солчица

свеж магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквичките се нарязват на тънки кръгчета и се нареждат на няколко реда в намаслена тава/ със застъпване на самите парчета/, като след всеки ред се ръси натрошено сиренце плюс подправки.
 След нареждането се поръсва останалата мазнина и се полива с разбитите със сол и кисело мляко яйца.
 
Ястието се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до приятна коричка.
Не печете на силна фурна, защото отгоре ще загори, а по средата тиквичките ще останат сурови.
При 180 градуса остават сочни, но не хрупкави.
При сервирането поръсете охладено порция с пресен магданоз.
 От архивите: 2013 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар