XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КРОКЕТИ ОТ ТИКВИЧКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

сряда, 9 юли 2014 г.

КРОКЕТИ ОТ ТИКВИЧКИ

Типични са за сезона.
У дома  отглеждаме този зеленчук и винаги разполагаме с пресен такъв.
По този начин стават много вкусни и са прекрасно мезе и за ракийката, и за биричката.

ПРОДУКТИ:
3 средно големи тиквички- настъргани и изцедени добре през тензух
 1 средно  голяма глава кромид лук
 150 г  настъргано сирене
 2 яйца
 2- 3 ситно нарязани чесънчета
 3- 4 с. л. брашно
 сол
 черен пипер
 копър
 магданоз
олио- за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Всичко това се омесва добре, оформят се кюфтенца, приплескват се на тънко и  се пържат в горещо олио.
Можете да ги потопите предварително в брашно, а може и да не ги. 
По желание ги полейте със сос, приготвен от кисело мляко, сол, чесън и копър.
Да ви е сладко! :)
Препоръка: Ако сместа ви е по- рядка, направо си гребвайте от нея със супена лъжица и ги пържете по този начин.
Вкусът е един и същи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар