Брамборак ли е, какво ли е, не знам, но … бяха много вкусни.
Едни такива…апетитниии, та чак да не можеш да спреш да ги хапваш.
Недостатъкът им е един- поемат доста мазнинка и са тежички за вечеря.
Е, би било добре, ако човек изяде един от тях, а не три или четири, ама
пусто око като е лакомо, пък после било тежко. Ами тежко е, няма как да е
иначе.
Ако бях пила само водичка вечерта щеше да ми е леко, а аз се наядох
като за последно в моя живот.
Та.. идеални са.
Идеята
взех от Зиче / Здравка/ , на която сърдечно благодаря!
Направих мъъъъъъъъъничка промяна в рецептата.
Както обичайно, разбира се, иначе няма да съм аз.
ПРОДУКТИ:
500 кг картофи
2 яйца
150 г наденица
150 г сирене
5 с. л. брашно
1 по- голяма скилидка
чесън
кориандър, чубрица,
черен пипер, сол
олио- за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Обелените картофи
рендосах на едро ренде.
Колбаса нарязах на парченца, а сиренето го
натроших.
Омесих ги с яйцата,
брашното и подправките.
Загрях мазнината и в
нея пусках от сместа с лъжица като леко притисках с
нея към дъното на тигана,
за да станат крокетките плоски / за по- лесно изпържване/.
Изпържих ги добре от
двете страни до приятен загар и ги поставих върху кухненска хартия за отцеждане
на излишната мазнина.
Сервирах ги
полутопли, а до тях- студено бяло винце.
Наздраве!
юли 2014 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар