XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БРАМБОРАК

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

петък, 25 юли 2014 г.

БРАМБОРАК



Брамборак ли е, какво ли е, не знам, но … бяха много вкусни.
Едни такива…апетитниии, та чак да не можеш да спреш да ги хапваш.
Недостатъкът им е един- поемат доста мазнинка и са тежички за вечеря.
Е, би било добре, ако човек изяде един от тях, а не три или четири, ама пусто око като е лакомо, пък после било тежко. Ами тежко е, няма как да е иначе.
Ако бях пила само водичка вечерта щеше да ми е леко, а аз се наядох като за последно в моя живот.
Та.. идеални са.
Идеята взех от Зиче / Здравка/ , на която сърдечно благодаря!
Направих мъъъъъъъъъничка промяна в рецептата.
Както обичайно, разбира се, иначе няма да съм аз.

ПРОДУКТИ:
500 кг картофи
2 яйца
150 г наденица
150 г сирене
5 с. л. брашно
1 по- голяма скилидка чесън
кориандър, чубрица, черен пипер, сол
олио- за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Обелените картофи рендосах на едро ренде.
 Колбаса нарязах на парченца, а сиренето го натроших.
Омесих ги с яйцата, брашното и подправките.
Загрях мазнината и в нея пусках от сместа с лъжица като леко притисках с
 нея към дъното на тигана, за да станат крокетките плоски / за по- лесно изпържване/.
Изпържих ги добре от двете страни до приятен загар и ги поставих върху кухненска хартия за отцеждане на излишната мазнина.
Сервирах ги полутопли, а до тях- студено бяло винце.
Наздраве!
 юли 2014 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар