Зная го от колежка от с. Синя вода,
Разградско, с която живеех ме заедно като студентки.
Простичък е, но е вкусен. Става
един такъв, бисквитен.
Може да се съхранява дълго- това е
най- голямото му предимство.
Правя го понякога и така се сещам
за прекрасните студентски години, в които с нетърпение чакахме колетите от
родните си места, а в тях … това и онова.
От любими, по- любими неща.
ПРОДУКТИ:
2 яйца
250 грама ХУБАВО МАСЛО,
не маргарин
2/ 3 ч. ч. захар
1- 2 ванилии
2, 5- 3 ч. ч. брашно
БЕЗ НАБУХВАТЕЛ!
Конфитюр, мармалад
или сладко от каквото и ще да е- изборът е ваш
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От яйцата, захарта,
маслото, ванилията и брашното се омесва тесто.
Разстила се в суха
тава/ моята е с диаметър 30 см/, но се оставя малко за горния пласт.
Намазвате обилно с
нещо сладко. В случая аз го направих с мармалад от сини сливи.
Останалото тесто
правите на лентички или на трохи, както е на снимката.
Предпочетох втория
вариант, защото е по- бърз и не иска толкова старание.
Печете сладкиша в
предварително загрята фурна на 180 градуса до порозовяване на тестото.
Изчаквате го да се
охлади напълно и тогава го разрязвате, за да имате добре оформени парчета.
Линцерът не е корав,
даже е леко ронлив.
Можете да го поръсите
и с пудра захар, но сякаш е излишна, защото става достатъчно благ.
Тук тестото по-мекичко ли трябва да бъде ?
ОтговорИзтриванеАми не толкова меко.
ОтговорИзтриване