Полезна, лека, вкусна и много
подходяща за летния сезон.
Консумира се охладена.
ПРОДУКТИ:
150- 200 г тученица
4 по- едри картофа
1 тиквичка
3 моркова
1 глава кромид лук
2 зелени чушки
50 мл олио или
толкова грама краве масло
хималайска сол- на вкус
черен пипер
свеж копър
2 литра вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Всички зеленчуци се
почистват, измиват и нарязват на едро.
Слагат се в тенджера
под налягане.
Добавя се мазнината и
се посолява.
Накрая се налива
водата.
Разбърква се.
Тенджерата се затваря
и се слага на котлона.
Супата се вари на
умерен огън в продължение на 15 минути след като зашуми вентилът.
Оставя се да се
охлади малко, овкусява се с нарязания копър и черния пипер, след което бульонът
се излива в купа.
Пасирайте
зеленчуковата смес като доливате от бульона по малко.
Преустановете
доливането тогава, когато крем супата ви хареса на гъстота.
Оставете я да се
охлади напълно и я консумирайте в горещините студена.
21 юли 2014 г.
Няма коментари:
Публикуване на коментар