XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МАРИНОВАНИ ТИКВИЧКИ С МЕД И ЛИМОН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

четвъртък, 24 юли 2014 г.

МАРИНОВАНИ ТИКВИЧКИ С МЕД И ЛИМОН



 Прекрасни са!
 По идея са на Веси Казакова, на която винаги съм сваляла шапка :).
Отново и поднасям благодарностите си!
Мариновани, сочни и охладени…
 Непременно ги консумирайте, извадени директно от хладилника.
А пък те си плуват в едно леко сладникаво и лимонено сосче, което можете да си топнете с коричка хлебец.
Абе, с две думи ЛЯТНА ИДИЛИЯ!

ПРОДУКТИ:
3- 4 средно големи и свежи тиквички
сол
4- 5 с. л. олио

За марината:
още малко солчица
2 с. л. мед
1/ 2 лимон
шепа копър
шепа магданоз
3- 4 скилидки чесън

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквичките нарязвам на филийки , соля ги и ги редя на няколко реда в намазана с олио тава.
Отгоре отново ги поръсвам с мазнина.
Пека ги до омекване, някъде към 40- 50 минути на 200 градуса на фурната.
Не ги разбърквам. Не трябва да са изпечени така, че да променят цветя си.
Те трябва да останат сочни.
Оставям ги да се охладят.
Правя марината от посочените продукти, като лимона го режа на малки парченца.
Започвам да редя тиквичките в кутия, като на всеки ред слагам от разбърканата смес.
 Затварям кутията и я прибирам в хладилника.
Оставям произведението така в продължение поне на 10 часа.
Така устояли, те стават невероятно мезенце за ракийка или чудесна гарнитура към някоя мръвчица.
 23 юли 2014 г.

2 коментара: