XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МАМАЛИГА С ПЪЛНЕЖ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

понеделник, 30 юни 2014 г.

МАМАЛИГА С ПЪЛНЕЖ



Хайде малко да разнообразим направата на качамачеца.
 По принцип го тъкмя със сирене и масло, но този път е малко по- различен.
ПРОДУКТИ:
2 ч. ч. царевичен грис / малко по- едричко смляно брашно/
6 ч. ч. вода + още 1 ч. ч. за размиване/ разтваряне/  на брашното
сол на вкус
2 с. л. краве масло

ПЪЛНЕЖ:
1 глава кромид лук
150- 200 г сирене
мащерка на вкус
3- 4 с. л. олио

ЗА ПОЛИВКА:
2 с. л. олио или масло + щипка червен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Водата се кипва заедно със солта.
Брашното се разбърква със седмата чаша вода и се изсипва в кипящата течност.
Вари се поне 10 минути при непрекъснато бъркане, като котлонът е намален на по- ниска степен. Добавям и маслото и пак разбърквам до неговото стопяване.
Вземам разкопчаваща форма за торта, която намокрям със студена вода.
Изсипвам половината качамачена смес и върху нея разстилам плънката.
ПРИГОТВЯНЕ НА ПЛЪНКАТА:
Нарязвам лука и го запържвам в мазнината.
Отстранявам го от огъня и към него добавям натрошеното сирене и мащерката.
Разбърквам добре.

Върху вече разстланата плънка изсипвам останалата качамачена смес и заглаждам леко с лъжица.
Поливам със сгорещеното олио/ масло/ и червения пипер в него.
Оставям мамалигата да стегне добре.
Нарязвам я на парчета и я сервирам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар