ПРОДУКТИ:
20 г жива мая
320 мл течност, която
включва :1 разбито яйце, 3 с. л. кисело мляко и хладка вода до показаното
количество
2 с. л. олио
520 г бяло брашно
1 равна с. л. захар
1 непълна с. л. сол
Добавка:
100 г натрошено
сирене
15 обезкостени и
нарязани на парченца маслини
1 каф. л. мащерка
1 каф. л. чубрица
3 с. л. брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
На дъното на
контейнера се изсипва водата с разтворената в нея мая.
При мен тя бе 230 мл, защото яйцето с млякото
излезе 100 мл.
Та… след това се слага
разбитото с млякото яйце. Налива се и олиото. Слага се лъжица по лъжица
пресятото брашно и най- отгоре са солта и захарта.
Зареждате програмата/
аз го правя на 2 ч 10 мин/ и стартирате пекарната.
При подаване на
сигнала за добавки се слагат натрошеното сирене, маслинените парченца,
подправките и брашното.
Това е всичко.
Страхотно се е получила рецептата! Благодаря! Би ли казала марката и модела на хлебопекарната си?
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Пекарната е евтина, струва 59 лева и е купена от Метро. Марката е Tarrington Hous. Прави много сполучливи хлебчета. Весела Коледа!
ОтговорИзтриване