Малко е пипкава тази процедура, но се примирих като за едно готвене през тази пролет.
Втори път няма да има... с гаранция.
Охлювчетата ми явно бяха малки, та едва ги държах между пръстите си по време на топенето в панировката. Някои падаха в нея, та със зор ги намирах, ама нали пък и аз да съм като хората и да направя поне веднъж нещо с тези гадинки.
А пък те така се нароиха тази пролет от толкова много дъжд, че бе грях да ги подмина.
Дребничките са охлювите, другото до тях не е.
ПРОДУКТИ:
охлюви
яйца
брашно
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Охлювите се оставят едно денонощие някъде затворени, за да не плъзнат. През това време те се изхождат и стават готови за обработка. Варят се поне 40 минути след завирането на водата, като непрекъснато се отстранява пяната, която се образува на повърхността.
Оставят се да се охладят и внимателно се издърпват от черупките.
Изрязва се ядливата част, тоест- ходовата/ месцето/.
Парченцата се панират в по- гъстичка панировка от яйца, сол и брашно.
Това е цялата процедура.
Не е трудна, но е бавна.
...........................
май 2014 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар