XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЯХНИЯ ОТ БАКЛА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 22 юни 2014 г.

ЯХНИЯ ОТ БАКЛА



Не бях готвила, нито отглеждала този зеленчук, но миналата година се отредих и с това.
Хареса ми, но се отказах да садя баклата повече, защото мястото  в двора ми трябва за домати, краставици и пипер.
Бакла бих готвила няколко пъти, но шопската салата е крайно нужна всяка вечер за ракийката под гъстата зеленина на двора :).

ПРОДУКТИ:
1 купа прясна бакла
1 шепа нарязани чушки
1 глава кромид лук
1 по- голям домат или 1 ч. ч. от консерва
5- 6 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
чеснов черен пипер - на вкус
сол - на вкус
копър
вода- количеството е по преценка и зависи от желаната гъстота
1 – 2  с. л. брашно- за сгъстяване на ястието
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината.
Добавя се почистената, нарязана и предварително осолена бакла. Запържва се за кратко. Слагат се чушките, доматите и червения пипер.
 Разбърква се всичко и се налива водата.
Соли се , ако е необходимо.
Яхнията се вари до омекване на баклата.
 Накрая се сгъстява с разтвореното в малко вода брашно.
Подправя се с чесновия пипер и копъра и се сервира.
/ от архивите/

Няма коментари:

Публикуване на коментар