Не бях готвила, нито отглеждала този зеленчук, но миналата година се
отредих и с това.
Хареса ми, но се отказах да садя баклата повече, защото мястото в
двора ми трябва за домати, краставици и пипер.
Бакла бих готвила няколко пъти, но шопската салата е крайно нужна всяка вечер за
ракийката под гъстата зеленина на двора :).
ПРОДУКТИ:
1 купа прясна бакла
1 шепа нарязани чушки
1 глава кромид лук
1 по- голям домат или
1 ч. ч. от консерва
5- 6 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
чеснов черен пипер - на
вкус
сол - на вкус
копър
вода- количеството е
по преценка и зависи от желаната гъстота
1 – 2 с. л. брашно- за сгъстяване на ястието
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Лукът се нарязва на
ситно и се задушава в мазнината.
Добавя се
почистената, нарязана и предварително осолена бакла. Запържва се за кратко.
Слагат се чушките, доматите и червения пипер.
Разбърква се всичко и се налива водата.
Соли се , ако е
необходимо.
Яхнията се вари до
омекване на баклата.
Накрая се сгъстява с разтвореното в малко вода
брашно.
Подправя се с
чесновия пипер и копъра и се сервира.
/ от архивите/
Няма коментари:
Публикуване на коментар