Сезонно ястие, подходящо за летните вечери.
А вече започнаха тиквичките и по дворовете. Време е да ги оползотворяваме на макс. Ето вариант за нещо по- различно от традиционните пържени или печени на фурна.
ПРОДУКТИ за 4 порции:
2 средно големи
тиквички
около 200 г мазничко домашно сирене
пресен копър
За панировката:
3 яйца
3 с. л. с връх брашно
сол на вкус
олио- за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквичките се
нарязват на много тънки кръгчета. Наистина трябва да са тънки, за да могат да
се изпържат, иначе зеленчукът остава хрупкав.
Вземат се две по две
и между тях се слага плочка сирене и нарязан копър.
Притискат се леко и
се топят в панировката.
Пържат се в горещо
олио до приятен загар на двете страни на бюрека.
Поднасят се с кисело
мляко, разбъркано с чесън и копър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар