Рецептата за нея знам от моя
колежка. Тя е лека и е много подходяща за летните горещини. Приготвя се бързо и
приятно гали небцето с нежния си леко кисел привкус.
ПРОДУКТИ:
2 пакета правоъгълни
бисквити „ Роден край” / за торта/
500 г течна
сладкарска сметана
1 кофичка кисело
мляко с по- висока масленост
1 ч. ч. захар
20 - 25 г желатин
сок от жълт компот
1 каф. ч. конфитюр
или сладко от цели плодчета- по ваш избор е неговия вид
2 банана
натурален шоколад- за
поръска на тортата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С помощта на миксер
разбивам сметаната до пълно сгъстяване. Добавям предварително разбитото мляко
със захарта / до нейното стопяване/ и разтворения на водна баня желатин и продължавам бъркането на
бавна степен на миксера.
Вземам правоъгълна
тавичка с такава големина, че да мога да наредя бисквитите в тортата на три реда.
Топя бисквитите за
малко в компотения сок и ги нареждам една до друга.
Върху тях разстилам част от
крема и върху него нареждам нарязаните бананови колелца.
Разстилам и
заглаждам леко част от крема, а върху него слагам сладкото на малки купчинки.
Потапям третата
част от бисквитите и ги нареждам по описания вече начин.
Най- отгоре разстилам
останалия крем и с помощта на опаката част на лъжица
оформям „ скалички”.
Поръсвам с настъргания на едро шоколад и
оставям тортата да стегне в хладилника една нощ.
Обикновено я правя
вечерта , а консумацията и започва към 10 часа на следващата сутрин :).
Гарантирам ви, че ще
ви хареса и ще повторите нейното приготвяне .
от АРХИВИТЕ 2012 г
Правих я и с обикновени бисквити на Победа Бургас и също стана много хубава;
Правих я и с обикновени бисквити на Победа Бургас и също стана много хубава;
Няма коментари:
Публикуване на коментар