XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛЕКА СМЕТАНОВО- МЛЕЧНА ТОРТА С ЖЕЛАТИН, БИСКВИТИ И ПЛОДОВЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

понеделник, 30 юни 2014 г.

ЛЕКА СМЕТАНОВО- МЛЕЧНА ТОРТА С ЖЕЛАТИН, БИСКВИТИ И ПЛОДОВЕ



Рецептата за нея знам от моя колежка. Тя е лека и е много подходяща за летните горещини. Приготвя се бързо и приятно гали небцето с нежния си леко кисел привкус.

ПРОДУКТИ:
2 пакета правоъгълни бисквити „ Роден край” / за торта/
500 г течна сладкарска сметана
1 кофичка кисело мляко с по- висока масленост
1 ч. ч. захар
20 - 25 г желатин
сок от жълт компот
1 каф. ч. конфитюр или сладко от цели плодчета- по ваш избор е неговия вид
2 банана
натурален шоколад- за поръска на тортата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С помощта на миксер разбивам сметаната до пълно сгъстяване. Добавям предварително разбитото мляко със захарта / до нейното стопяване/ и разтворения на водна баня желатин и продължавам бъркането на бавна степен на миксера.
Вземам правоъгълна тавичка с такава големина, че да мога да наредя бисквитите в  тортата на три реда.
Топя бисквитите за малко в компотения сок и ги нареждам една до друга. 
Върху тях разстилам част от крема и върху него нареждам нарязаните бананови колелца.
Втората част от бисквитите потапям в сока и отново ги нареждам една до друга.
 Разстилам и заглаждам леко част от крема, а върху него слагам  сладкото на малки купчинки. 
Потапям третата част от бисквитите и ги нареждам по описания вече начин. 
Най- отгоре разстилам останалия крем и с помощта на опаката част на лъжица 
оформям „ скалички”. 
Поръсвам  с настъргания на едро шоколад и оставям тортата да стегне в хладилника една нощ.
Обикновено я правя вечерта , а консумацията и започва към 10 часа на следващата сутрин :).
Гарантирам ви, че ще ви хареса и ще повторите нейното приготвяне .
от АРХИВИТЕ  2012 г 
Правих я и с обикновени бисквити на Победа Бургас и също стана много хубава;

Няма коментари:

Публикуване на коментар