Отдавна са в графата” Любими”.
Ей така си правя кюфтенца от
всякакви зеленийки и си ги хапваме с охота.
Лапад в двора ни- бол. Не го
изхвърлям, а го оползотворявам успешно в какво ли не.
Така направените кюфтенца са
много вкусни и биха се харесали на хората като мен, които обичат този листен
зеленчук.
ПРОДУКТИ:
1 купа почистен и
нарязан лапад
няколко стръкчета
зелен лук
3- 4 яйца
100 г сирене
3- 4 с. л. с връх
брашно
магданоз или копър-
по желание
малко сол
олио- за пърженето
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Слагате яйцата и
солта в купа и разбивате с миксер. Намалявате на бавна степен и добавяте
брашното и натрошеното сирене. Накрая слагате шепа по шепа нарязаните лапад и
лук и бъркате до пълното смесване на продуктите.
Гребвате от сместа с
лъжица и пържите кюфтенцата в горещо олио.
Редите ги върху
кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.
Няма коментари:
Публикуване на коментар