XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ТОРФЕН СЛАДКИШ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 21 май 2014 г.

ТОРФЕН СЛАДКИШ



Рецептата е стара. 
Видях я във в- к „ Лакомник” с автор Мария Ташева от Пловдив.
           Този сладкиш би се харесал на хората, които обичат извара, а на други- не. Казвам го, защото на мен и на дъщеря ми много ни допадна, но на останалите- не съвсем.
Откровена съм, наистина.
А на мен ми беше един такъв… нежен, уханен на масълце и много лекичък.
Хареса ми още и заради това, че се приготвя много лесно.

ПРОДУКТИ:
За блата:
400 г брашно
250 г масло
3- 4 с. л. какао
100 г захар

За плънката:
4 яйца
150 г захар
100 г кисело мляко
500 г извара
2- 3 ванилии
2- 3 с. л. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Продуктите за блата се смесват в голям съд, като маслото трябва да е на стайна температура. Разбъркват се добре и се претриват, за да станат на трохи.
Отделно се разбиват продуктите за плънката, след което се пасират с пасатор, за да се получи хомогенна смес.
Във форма с отделящо се дъно, леко намазнена, се изсипват половината от какаовите трохи и се оформя блат.
Отгоре се изсипва сместа за плънката и се завършва с посипване на останалите трохи.
Сладкишът се пече  в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 50 минути.
Нарязва се след пълното му охлаждане.
Колкото повече стои в хладилника, толкова по- хубав става.
 16 май 2014 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар