Това ястие може да се приготви и с пресни зеленчуци, но през зимата и
по това време на годината аз го правя с
лютика от буркан, защото имам такава в мазето, направена от печени домашни
чушки и домати.
Гозбицата става сочна и много вкусна.
Ако не сте на диета, можете да си топнете в нея и с хлебец.
Чудесно е!
ПРОДУКТИ:
1 пиле/ на порции/ , бутчета или
каквото и да е пилешко месо
1 компотен буркан с
домашна лютика
2 глави кромид лук
пресен магданоз
сол на вкус
олио- за намазване на
тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Елементарен!
Намазнявате тавата, в
която ще печете ястието, и в средата редите осоленото месо.
Около него изсипвате
лютиката, смесена с нарязания лук.
Не се добавя
допълнително мазнина, защото месото си пуска такава.
Печете до готовност
на месото.
Поръсвате с
наситнения магданоз и консумирате с кеф :).
Чудесно ястие!
ОтговорИзтриване