Традиционен начин за приготвяне на този вид тестени закуски.
Много старо и добро предложение, което не един път съм приготвяла.
Лошото е само, че кренвиршите вече не са онези, които помня от детството си, и напоследък спрях да ги правя.
За съжаление!
А толкова много ги обичаме... :(
НЕОБХОДИМИ
ПРОДУКТИ:
За тестото:
500 г брашно
20 г жива мая
250 мл хладка вода
1 ч. л. сол
1 с. л. захар
2 с. л. кисело мляко
2 с. л. олио
За плънка:
6 кренвирша „
Градус” или " Житница"
За намазване на тавата и балатонките:
олио
За поръсване:
шарена сол / по желание/
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ:
Замесва се тесто и веднага се разточва на кора.
Разрязва се на 18 лентички.
Кренвиршите се нарязват на три /по дължина/ .
Отгоре се помазват с олио и се
поръсват с шарената сол.
Редят се на разстояние в намазнена
тава.
Оставят се около 30 минути да втасат.
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаване на лек и приятен загар, някъде около 35- 40 минути.
След изваждане, ако искате да са ви
мекички, се намазват с олио и се
покриват с мека кърпа.
Не ги мажете с нищо и не ги
покривайте , ако искате те да останат хрупкави.
Няма коментари:
Публикуване на коментар