Години наред правех пиците все с бъркано тесто, но напоследък започнах отново да си ги меся. За тази тава, която е специално за пица, меся тесто от :
200 г брашно
100 мл вода
15 г мая
1 с. л. олио
1 каф. л. сол
1 каф. л. захар
Веднага разстилам тестото на много тънко, включвам фурната и редя продуктите- такива, каквито имам в наличност, а в случая се виждат какви са. Само кашкавала оставям за най- накрая. Преди наредбата на продуктите намазвам с босилково доматено пюре, която сама приготвям в домашни условия и имам винаги /стерилизирано е в малки бурканчета/. Изчаквам фурната да нагрее на максимум градуси, а през това време пицата е втасала. Слагам я да се пече, но намалявам температурата на 180. Съвсем в последните минути слагам кашкавала, като да се стопи само. Нямам определено време за печене, защото понякога предпочитам да е по- препечена/ каквато е тази/ , а понякога не. Това е всичко по приготвянето .
1. ПИЦА С ШУНКА, ДОМАТ И КАШКАВАЛ
2. ПИЦА С КАЙМА, ЗЕЛЕНЧУЦИ И КАШКАВАЛ
200 г брашно
100 мл вода
15 г мая
1 с. л. олио
1 каф. л. сол
1 каф. л. захар
Веднага разстилам тестото на много тънко, включвам фурната и редя продуктите- такива, каквито имам в наличност, а в случая се виждат какви са. Само кашкавала оставям за най- накрая. Преди наредбата на продуктите намазвам с босилково доматено пюре, която сама приготвям в домашни условия и имам винаги /стерилизирано е в малки бурканчета/. Изчаквам фурната да нагрее на максимум градуси, а през това време пицата е втасала. Слагам я да се пече, но намалявам температурата на 180. Съвсем в последните минути слагам кашкавала, като да се стопи само. Нямам определено време за печене, защото понякога предпочитам да е по- препечена/ каквато е тази/ , а понякога не. Това е всичко по приготвянето .
1. ПИЦА С ШУНКА, ДОМАТ И КАШКАВАЛ
2. ПИЦА С КАЙМА, ЗЕЛЕНЧУЦИ И КАШКАВАЛ
Гарнирах с лютеница, кайма, стърган морков и тиквичка, прясна зелена чушка и кашкавал.
Като подправки ползвах босилек и риган.
Здравей, Марги! Дали, защото и аз съм северняк и с твоите манджички ме връщаш в прекрасните спомени от моето детство или просто си прекрасен кулинар, който влага във всяко едно ястие щипка любов.... но от 2 дни не излизам от блога ти и го популяризирам по всякакви начини.... :) Благодаря за споделеното и ти желая здраве, късмет и щастие! Прегръдки!!! Адриана Зарева
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, мила Адриана, за топлите думи!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че мога да бъда полезна. Готви си на воля и си хапвай със здраве.
Поздрави: Марги :)