XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЦИ С МЕСЕНО ТЕСТО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 15 юни 2014 г.

ПИЦИ С МЕСЕНО ТЕСТО

Години наред правех пиците все с бъркано тесто, но напоследък започнах отново да си ги меся. За тази тава, която е специално за пица, меся тесто от :
200 г брашно
 100 мл вода
 15 г мая
 1 с. л. олио
1 каф. л. сол 
 1 каф. л. захар
 Веднага разстилам тестото на много тънко, включвам фурната и редя продуктите- такива, каквито имам в наличност, а в случая се виждат какви са. Само кашкавала оставям за най- накрая. Преди наредбата на продуктите намазвам с босилково доматено пюре, която сама приготвям в домашни условия и имам винаги /стерилизирано е в малки бурканчета/. Изчаквам фурната да нагрее на максимум градуси, а през това време пицата е втасала. Слагам я да се пече, но намалявам температурата на 180. Съвсем в последните минути слагам кашкавала, като да се стопи само. Нямам определено време за печене, защото понякога предпочитам да е по- препечена/ каквато е тази/ , а понякога не. Това е всичко по приготвянето .

1. ПИЦА С ШУНКА, ДОМАТ И КАШКАВАЛ


2.  ПИЦА С КАЙМА, ЗЕЛЕНЧУЦИ И КАШКАВАЛ

Гарнирах с лютеница, кайма, стърган морков и тиквичка, прясна зелена чушка и кашкавал.
Като подправки ползвах босилек и риган.




2 коментара:

  1. Здравей, Марги! Дали, защото и аз съм северняк и с твоите манджички ме връщаш в прекрасните спомени от моето детство или просто си прекрасен кулинар, който влага във всяко едно ястие щипка любов.... но от 2 дни не излизам от блога ти и го популяризирам по всякакви начини.... :) Благодаря за споделеното и ти желая здраве, късмет и щастие! Прегръдки!!! Адриана Зарева

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, мила Адриана, за топлите думи!
    Радвам се, че мога да бъда полезна. Готви си на воля и си хапвай със здраве.
    Поздрави: Марги :)

    ОтговорИзтриване