Домашни, уханни, мекички и
здравословни!
Харесвам всичко, което е
приготвено с царевично брашно. Това ми е останало от детските години и не искам
да го изкореня, защото смятам, че не е
нужно :).
ПРОДУКТИ:
3 и 1/ 2 ч. ч. бяло пшенично брашно
2 ч. ч. пълнозърнесто
царевично брашно
20 г жива мая
100 мл хладка вода
2 яйца
2 с. л. кафява захар
или мед
1 с. л. хималайска
сол
3 с. л. олио
3/ 4 ч. ч. кисело
мляко
олио- за намазване на
тавата и питките
семена – за поръска
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените
продукти се замесва меко и гладко тесто, което се оставя да втасва до двойно
увеличение на обема му.
Намесва се още веднъж и се разточва на правоъгълник с
дебелина около 1, 5 см. Разрязва се на квадратни или правоъгълни парчета.
Нареждат се на разстояние в намазана с мазнина тава. Отгоре също се намазняват.
Върху всяко от тях се правят леки разрези с нож и се ръсят семенца- сусам, лен,
мак…
Включва се фурната и се оставя да загрее до 180 градуса. През това време
питките вече са втасали. Пекат се до лек загар.
Изваждат се и се оставят десетина
минутки завити с мека кърпа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар