XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛЮБИМИ ЦАРЕВИЧНИ ИЛИ ПРОСЕНИЧЕНИ ПИТКИ- ИЗБЕРЕТЕ САМИ :)

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 1 септември 2013 г.

ЛЮБИМИ ЦАРЕВИЧНИ ИЛИ ПРОСЕНИЧЕНИ ПИТКИ- ИЗБЕРЕТЕ САМИ :)



Домашни, уханни, мекички и здравословни!
Харесвам всичко, което е приготвено с царевично брашно. Това ми е останало от детските години и не искам  да го изкореня, защото смятам, че не е нужно :).

ПРОДУКТИ:
3 и 1/ 2  ч. ч. бяло пшенично брашно
2 ч. ч. пълнозърнесто царевично брашно
20 г жива мая
100 мл хладка вода
2 яйца
2 с. л. кафява захар или мед
1 с. л. хималайска сол
3 с. л. олио
3/ 4 ч. ч. кисело мляко

олио- за намазване на тавата и питките
семена – за поръска

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените продукти се замесва меко и гладко тесто, което се оставя да втасва до двойно увеличение на обема му. 
Намесва се още веднъж и се разточва на правоъгълник с дебелина около 1, 5 см. Разрязва се на квадратни или правоъгълни парчета.
 Нареждат се на разстояние в намазана с мазнина тава. Отгоре също се намазняват. 
Върху всяко от тях се правят леки разрези с нож и се ръсят семенца- сусам, лен, мак… 


Включва се фурната и се оставя да загрее до 180 градуса. През това време питките вече са втасали. Пекат се до лек загар. 
Изваждат се и се оставят десетина минутки завити с мека кърпа.
1 септември 2013 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар