В плодородна година като тази, в
която градината ражда големи количества домати, у дома приготвям това пюре. Не
се чудя какво да правя червения зеленчук,
а се захващам и започвам делото познато :).
Изключително много се различава въпросното
пюре от купеното, даже сякаш няма никаква база за сравнение.
То е истинско, ароматно,
вкусно и с наситен червен цвят.
Във времето нататък го ползвам за
приготвянето на лютеница, бобена салата и рибена консерва.
ПРОДУКТИ:
домати
сол
захар
БЕЗ СГЪСТИТЕЛИ И
КОНСЕРВАНТИ!!!
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Почиствам, нарязвам и
смилам доматите през машинката, която отстранява семките и люспите.
Изварявам получения доматен
сок.
По време на
процедурата овкусявам пюрето със сол и захар на вкус.
Самото варене продължава до желаната гъстота.
Отстранявам го от
огъня, оставям го да се охлади и го насипвам в буркани, които стерилизирам в продължение на 10- 15
минути.
Тук няма никаква
трудност, а после се радваме на нещо истински домашно приготвено :).
20 август 2013 г
И аз го правя така,Марги,но вече доматите са на превършване в нашата градина.
ОтговорИзтриване