XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПАЙ С ПРАСКОВИ И ШОКОЛАД

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

понеделник, 12 август 2013 г.

ПАЙ С ПРАСКОВИ И ШОКОЛАД



Направих го по тази рецепта:
...http://kulinarnistrasti.blogspot.com/2012/09/blog-post.html....
Позволих си малки промени в начина на разбъркване и температурата на печене. 
Не стана точно като показания, но аз знам защо- нарязах прасковите на много мънички парченца. Шоколада също начупих на много дребно и затова се получи разлика, но за следващия път  ще се поправя :).
ПРОДУКТИ:

1 ч.ч. захар
2 яйца
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
50 г разтопено масло
2 праскови
100 г шоколад / ползвах млечен/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
На високата степен на миксера разбих яйцата със захарта. Намалих оборотите и добавих маслото плюс ванилията. Лъжица по лъжица сипах брашното, което предварително бях пресяла и омесила с бакпулвера. Изсипах почистените и нарязани на ситно праскови и разбърках сместа, която е по- гъста от кексовата, с дървена лъжица.

Намазах с олио правоъгълна тавичка с размери 30/ 20 см и в нея внимателно разстлах тестото.
Върху него разхвърлях шоколадовите парченца/ не много големи/.
 Изпекох пая в предварително нагорещена на 180 градуса фурна до суха клечка.
Извадих го, завих го с мека кърпа и го оставих така до неговото пълно охлаждане.
Нарязах и сервирах пая. Днес, на следващия ден, той бе устоял, омекнал и много по- вкусен.
Хареса ни и отново ще го правя :).
Поздрави за жената, от чиито блог го видях! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар