Направих го по тази рецепта:
...http://kulinarnistrasti.blogspot.com/2012/09/blog-post.html....
Позволих си малки промени в
начина на разбъркване и температурата на печене.
Не стана точно като показания,
но аз знам защо- нарязах прасковите на много мънички парченца. Шоколада също
начупих на много дребно и затова се получи разлика, но за следващия път
ще се поправя :).
ПРОДУКТИ:
1 ч.ч. захар
2 яйца
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
50 г разтопено масло
2 праскови
100 г шоколад / ползвах млечен/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
На високата степен на миксера разбих
яйцата със захарта. Намалих оборотите и добавих маслото плюс ванилията. Лъжица
по лъжица сипах брашното, което предварително бях пресяла и омесила с бакпулвера.
Изсипах почистените и нарязани на ситно праскови и разбърках сместа, която е
по- гъста от кексовата, с дървена лъжица.
Намазах с олио правоъгълна тавичка с
размери 30/ 20 см и в нея внимателно разстлах тестото.
Върху него разхвърлях шоколадовите парченца/
не много големи/.
Изпекох пая в предварително нагорещена на 180 градуса фурна
до суха клечка.
Извадих го, завих го с мека кърпа и
го оставих така до неговото пълно охлаждане.
Нарязах и сервирах пая. Днес, на
следващия ден, той бе устоял, омекнал и много по- вкусен.
Хареса ни и отново ще го правя :).
Поздрави
за жената, от чиито блог го видях! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар