XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ДВОЙНО ДОМАТЕНО ЛЯТНО ЯСТИЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

петък, 16 август 2013 г.

ДВОЙНО ДОМАТЕНО ЛЯТНО ЯСТИЕ

Едно много бързо и леко лятно предложение. Даже мога да го приема и за диетично, защото патладжанът е печен, а не пържен. Все пак е лято и нека не товарим организма си с тежки и мазни храни.
ПРОДУКТИ за 2 порции:
2 средно големи сини домата
2 средно големи червени домата
3 скилидки или щипка чесън на прах
2 с. л. олио
сол на вкус
1 ч. л. захар
свеж босилек
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Патладжаните нарязах на кубчета и ги потопих в купа със солен разтвор. Отгоре им сложих чиния, за да не изплуват от водичката. Оставих ги така в продължение на 30 минути. 

Изплакнах ги под течаща студена вода и ги сложих в тава. Поръсих ги с олио и малко солчица и ги изпекох във фурната до кафеникава коричка.
Доматения сос направих по обичайния начин. 
Нарязах доматките на дребно и ги изварих за кратко със солчица и посоченото количество захар. Нарязах им на ситно пресен босилек, сложих чесъна и отстраних соса. 
Полях патладжанените кубчета и сервирах ястието.
 Вкусно е и ще се хареса на онези от вас, които обичат постни гозбици :).
14 август 2013 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар