По- подходящи са за зимния
период, но аз ги приготвям и през
лятото, защото във фризера имам кисело зеленце, което трябва да употребя, защото на негово място настанявам
зелените подправки :).
Характерното за тях е, че се
правят от месо, а не с кайма.
ПРОДУКТИ за 20 сармички:
20 малки листа кисело
зеле
500 г свинско месо
3 малки главички кромид лук / праз/
1 червена шушка-
прясна или сушена
чубрица
джоджен
малко солчица
черен пипер
червен пипер
4 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месцето се нарязва на
ситно, лукът и чушката- също. Слагат се в съд и се разбъркват с подправките.
Взема се по малко от плънката и се завива на сармичка в зелево листенце .
С половината от
олиото се намазнява тава, нареждат се сармичките и се поливат с останалата
мазнина.
Пекат се на 180 градуса до готовност.
Това е. Не им правя
сос, нито пък нещо друго. Хапват се НАТЮР :).
Препоръка: Киселото зеле можете да замените с
бланширано прясно.
август 2013
Няма коментари:
Публикуване на коментар