XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЦАРСКИ САРМИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 29 август 2013 г.

ЦАРСКИ САРМИ



По- подходящи са за зимния период, но аз ги приготвям и  през лятото, защото във фризера имам кисело зеленце, което трябва  да употребя, защото на негово място настанявам зелените подправки :).
Характерното за тях е, че се правят от месо, а не с кайма.

ПРОДУКТИ за 20 сармички:
20 малки листа кисело зеле
500 г свинско месо
3 малки  главички кромид лук / праз/
1 червена шушка- прясна или сушена
чубрица
джоджен
малко солчица
черен пипер
червен пипер
4 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месцето се нарязва на ситно, лукът и чушката- също. Слагат се в съд и се разбъркват с подправките. Взема се по малко от плънката и се завива на сармичка в зелево листенце .
С половината от олиото се намазнява тава, нареждат се сармичките и се поливат с останалата мазнина. 
Пекат се на 180 градуса до готовност.
Това е. Не им правя сос, нито пък нещо друго. Хапват се НАТЮР :).
Препоръка: Киселото зеле можете да замените с бланширано прясно.
август 2013

Няма коментари:

Публикуване на коментар