Много подходящо леко ястие за горещините.
Приготвя се бързо.
Отличава се с прекрасната комбинация между чушки, яйца и сирене.
ПРОДУКТИ:
1 кг чушки-
червени и зелени
1 глава кромид лук
150 г сирене
2 яйца
1 ч. ч. квасено мляко
50 мл олио
1 ч. л. червен пипер
сол- на вкус
1/ 2 връзка магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Чушките и лукът се
нарязват на парченца и се задушават в олиото и солта до омекване. Преди да се
отстранят от котлона към тях се добавя червения пипер.
Разбъркват се добре.
Зеленчуковата смес се
разстила в тавичка и се поръсва с натрошеното сирене.
Полива се със
заливката, която се приготвя от разбитите яйца с киселото мляко.
Пече се в гореща
фурна до получаване на лека златиста коричка на яйчената смес.
Мусаката се изважда ,
оставя се леко да се поохлади, нарязва се на парчета и се сервира поръсена с
магданоз.
При самото сервиране
можете да поднесете и с купичка чесново кисело мляко.
/ ОТ АРХИВИТЕ /
Няма коментари:
Публикуване на коментар