XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛЯТНА ВЕГЕ МУСАКА С ЧУШКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

четвъртък, 8 август 2013 г.

ЛЯТНА ВЕГЕ МУСАКА С ЧУШКИ


                 Много подходящо леко ястие  за горещините.
Приготвя се бързо.  
Отличава се с прекрасната  комбинация между чушки, яйца и сирене.

ПРОДУКТИ:
1 кг чушки- червени  и зелени
1 глава кромид лук
150 г сирене
2 яйца
1 ч. ч. квасено мляко
50 мл олио
1 ч. л. червен пипер
сол- на вкус
1/ 2 връзка магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Чушките и лукът се нарязват на парченца и се задушават в олиото и солта до омекване. Преди да се отстранят от котлона към тях се добавя червения пипер.
Разбъркват се добре.
Зеленчуковата смес се разстила в тавичка и се поръсва с натрошеното сирене.
Полива се със заливката, която се приготвя от разбитите яйца с киселото мляко.
Пече се в гореща фурна до получаване на лека златиста коричка на яйчената смес.
Мусаката се изважда , оставя се леко да се поохлади, нарязва се на парчета и се сервира поръсена с магданоз.
При самото сервиране можете да поднесете и с купичка чесново кисело мляко.
/ ОТ АРХИВИТЕ /

Няма коментари:

Публикуване на коментар