Изключително бързи и ароматни.
В тях няма яйца, нито мляко.
Стават много мекички и могат да
стоят няколко дни.
Рецептата е моя импровизация.
ПРОДУКТИ:
1 ч. ч. кафява захар
1 каф. ч. олио
3 с. л. вода
щипка сол
3 ванилии
щипка канела
малко джинджифил
1 бакпулвер
брашно- за получаване
на гъсто кейково тесто
За гарниране:
четвъртинки орехови ядки
пекарска хартия или
малко олио и брашно- за тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбърквам захарта с
олиото и водата.
Слагам добавките и
накрая набухвателя, смесен с пресятото брашно.
Намазвам и
набрашнявам тава или постилам пекарска хартия.
Гребвам с чаена
лъжичка и правя купчинки на разстояние една от друга.
В средата на всяка
една от тях бодвам по две орехови ядки.
Пека бишкотките за кратко
в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Стремя се да не ги препичам, за да не се втвърдят.
Постарайте се и вие :)
………………..
Можете да ги
направите и без орехи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар