Знам, че има няколко вида кьопоолу- с чушки и патладжан, с домати или
без тях, с червени или зелени, мляно или рязано…
Онзи ден погледнах какви продукти имам още в градината и си направих
този вид като за пряка консумация.
Лично на мен много ми хареса,
защото по принцип обожавам постните зеленчукови блюда.
1 вид: РЯЗАНО КЬОПООЛУ С ЧУШКИ, ПАТЛАДЖАН И ЗЕЛЕНИ ДОМАТИ
1 вид: РЯЗАНО КЬОПООЛУ С ЧУШКИ, ПАТЛАДЖАН И ЗЕЛЕНИ ДОМАТИ
ПРОДУКТИ/ количеството им е в зависимост от порциите, които ще
приготвяте/:
чушки- червени и
зелени
патладжан
зелени доматчета/ може
и леко съзрели/
чесън
олио
сол
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Изпекох чушките на
ламарина, а сините домати и зелените- във фурната.
Обелих ги и ги
нарязах на парченца.
Нарязах на ситно и чесъна и магданоза и ги
добавих към другите зеленчуци.
Посолих на вкус и полях с малко олио.
Разбърках всичко, даже го понамачках малко.
Това бе всичко :).
10 септември 2013 г
......................................................................
2 ВИД: МЛЯНО КЬОПООЛУ С ЧУШКИ И ПАТЛАДЖАН
Изпечени зелени чушки и изпечен патладжан на фурна/ разбира се и обелени/ се нарязват и смилат на по- едричко.
Овкусяват се със сол, олио, чесън и магданоз.
Кьопоолуто се консумира самостоятелно, може върху филийка, като гарнитура или директно за ракийката. Изборът е изцяло ваш.
......................................................................
2 ВИД: МЛЯНО КЬОПООЛУ С ЧУШКИ И ПАТЛАДЖАН
Изпечени зелени чушки и изпечен патладжан на фурна/ разбира се и обелени/ се нарязват и смилат на по- едричко.
Овкусяват се със сол, олио, чесън и магданоз.
Кьопоолуто се консумира самостоятелно, може върху филийка, като гарнитура или директно за ракийката. Изборът е изцяло ваш.
Няма коментари:
Публикуване на коментар