XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КЬОПООЛУ - за пряка консумация

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 15 септември 2013 г.

КЬОПООЛУ - за пряка консумация



Знам, че има няколко вида кьопоолу- с чушки и патладжан, с домати или без тях, с червени или зелени, мляно или рязано…
Онзи ден погледнах какви продукти имам още в градината и си направих този вид като за пряка консумация.
 Лично на мен много ми хареса, защото по принцип обожавам постните зеленчукови блюда.
1 вид: РЯЗАНО КЬОПООЛУ С ЧУШКИ, ПАТЛАДЖАН И ЗЕЛЕНИ ДОМАТИ

ПРОДУКТИ/ количеството им е в зависимост от порциите, които ще приготвяте/:
чушки- червени и зелени
патладжан
зелени доматчета/ може и леко съзрели/
чесън
олио
сол
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Изпекох чушките на ламарина, а сините домати и зелените- във фурната. 
Обелих ги и ги нарязах на парченца.
 Нарязах на ситно и чесъна и магданоза и ги добавих към другите зеленчуци.
 Посолих на вкус и полях с малко олио.
 Разбърках всичко, даже го понамачках малко.
Това бе всичко :).

10 септември 2013 г
......................................................................
2 ВИД: МЛЯНО КЬОПООЛУ С ЧУШКИ И ПАТЛАДЖАН
Изпечени зелени чушки и изпечен патладжан на фурна/ разбира се и обелени/ се нарязват и смилат на по- едричко.
Овкусяват се със сол, олио, чесън и магданоз. 
Кьопоолуто се консумира самостоятелно, може върху филийка, като гарнитура или директно за ракийката. Изборът е изцяло ваш.

Няма коментари:

Публикуване на коментар