Тази вечер изведнъж взех решение,
че ще си измисля и направя едно щруделче, защото от няколко дни се подмятат две
по- старички и леко понабръчкани ябълчици, които нямаше как да ми грабнат вниманието и да ме накарат
да ги изям. А да ги изхвърля ли? Да, ама не. Моите родители са ме възпитали в
това да знам и помня, че изхвърлянето на храната е грях пред Бога. Е, не говоря
за нещо вкиснало, но това, което може да се използва- ами ще го използвам,
разбира се.
Та… отворих хладилника и шкафа с
наличните в момента здравословни продукти и тутакси на момента „ видях” рецептата за щруделчето :).
2 домашни яйца
8 с. л. домашен
пчелен мед
3 с. л. краве масло
1 каф. ч. истинско
кисело мляко
1 ч. ч. пълнозърнесто
брашно
1 с. л. овесени трици
1 с. л. пшенични
трици
2 с. л. ленено брашно
2 с. л. сусам
1 каф. л. канела
1 ч. л. сода
2 средно големи
ябълки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пуснах миксера на
висока степен и чукнах яйцата в купата.
Разбих ги добре и добавих меда. Разбиването продължи на ниска степен и на
неговия фон сипах разтопеното масло, млякото, триците, лененото брашно, сусама,
канелата и пълнозърнестото брашно, което предварително бях размесила със
содата. Най- накрая сложих и обелените и рендосани ябълки и продължих
разбиването до получаването на еднородна кексова смес. Не бе лошо да изсипя
сладкиша върху хартия за печене, но установих, че е свършила, а часът вече бе
21.00. Намазах правоъгълна тавичка с мъничко олио, поръсих я с брашно и изсипах
сместа в нея.
Изпекох щрудела в
предварително нагорещена на 180 градуса фурна в продължение на 30 минути.
Извадих го и го оставих да се охлажда. А той ще стои така до утре сутрин,
когато/ живот и здраве да е/ с моя съпруг ще му се насладим на закуска .
Това бе цялата история за идеята
и нейното осъществяване :).
А сега ви пожелавам лека нощ и….
не забравяйте колко лесно и бързо се прави един щрудел :).
31 януари 2013 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар