1 ч. л. сол
200 г брашно
…………………
200 г брашно
…………………
В оригиналната рецепта пише, че преди печене се маже с яйца, но аз
направих промяна.
Количеството на брашното не е упоменато, но аз мерих колко слагам и записах грамажа му.
За поръсване:
ситно смлени мащерка
и риган
шепа сусам
2 с. л. олио- за
намасляване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбивам с миксер яйцата със солта, след което добавям олиото и млякото. Изсипвам брашното, в което съм смесила содата, и бъркам така на най- ниската степен на уреда. Спирам миксера, слагам сиренето и бъркам на ръка леко докато то се омеси с тестото. Намазвам тава/ 30 см/ с олио, поръсвам я с брашно и разстилам сместа в нея. Отгоре поръсвам с любими подправки. В случая са мащерка и риган, но понякога ползвам босилек, който влиза в добра комбинация със сиренето. Наръсих и с шепа сусам, защото имах в наличност.
Пека го в предварително загрята на 180 градуса фурна в
продължение на около 30 минути. За неговата готовност проверявам с клечка, с
която боцкам, за да разбера дали все още се лепи тесто върху нея или не.
Изваждам го и го оставям десетина минути под кърпа, за да
се отпусне и поохлади.
Нарязвам и поднасям за закуска.
Получава се един бърз тутманик с вкус на баница.
...............................
23 . 02. 2013 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар