XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: АРОМАТНИ МЕДЕНИ КАРТОФКИ НА ФУРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 22 февруари 2013 г.

АРОМАТНИ МЕДЕНИ КАРТОФКИ НА ФУРНА


Рецептата за тях  ми я препоръча моята племенница и аз побързах да ги приготвя веднага. Сърце не трае да чуя нещо и да потъна в неизвестност какъв ли ще е вкусът им.
В едно мога да ви убедя и то е, че това е първото  тяхно приготвяне, но със сигурност не и последно. Дай Боже да съм жива и здрава, за да мога често да ги тъкмя за  масата ни.
 Ще бъдат част от менюто ни и това е крайното ми решение :).
Лесни са за изпълнение и са чудесно мезе за винцето  през този студеничък  сезон.
Станаха благи от меда и много ароматни от подправките,  които използвах за тяхното овкусяване. Направих ги според моето виждане, а вие можете да подмените посочените подправки с други.
Благодаря от сърце на моята мила Вероника, че научи вуйна си на още нещо! :)
ПРОДУКТИ:
1 кг картофи
3 с. л. мед
4 с. л. олио
сол на вкус
Подправки:
1 ч. л. червен пипер
щипка кимион
сушен  риган
сушен босилек
7- 8 скилидки чесън


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Обелих картофите, измих ги и ги нарязах на дълго на 8 парчета. Сложих ги в тава, полях ги с меда и олиото и ги поръсих със солта и изброените подправки. 
Разбърках ги много добре, за да могат хубаво да се потопят във всичко.
Изпекох картофките в нагорещена до 200 градуса фурна в продължение на около 40 минути. През това време ги разбърках веднъж и още един път ги раздрусах в тавата така, че да се овлажнят и не останат сухи.
Направете си ги и се насладете на нещо истински  вкусно .
.................................................................
21. 02. 2013 г

2 коментара:

  1. Изобщо никаква водичка ли не се слага при печенето? Ако е така, странно ми е как не загарят, изглеждат страхотно.

    ОтговорИзтриване
  2. Не, Галя, не се слага вода. Картофите пускат собствен сок по време на хубавото разбъркване с меда. Няма да загорят, ако ги разбъркаш поне два пъти, а към края просто ще раздрусваш добре тавата, за да не останат сухи. Не препълвай съда, нека картофчетата да са на един ред, а не застъпени едно върху друго :).

    ОтговорИзтриване