XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИРОЖКИ СЪС СИРЕНЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 17 февруари 2013 г.

ПИРОЖКИ СЪС СИРЕНЕ


                                                                    / от архивите/
Помня ги от моето детство и понякога ги правя. Разбира се, че рядко, защото не са здравословни, но пък няма спор за това, че са завидно вкусни. Едни такива пърженкиии…, мазничкиии…:).
Та… Правя ги с тесто за мекици. Можете да ги оформите и от готово купено тесто.
Намесвате го, разточвате го на не много тънка кора, нарязвате я на квадрати, в средата на всеки слагате по малко натрошено сирене, завивате ги на рула / аз не ги стягам, нито притискам с вилица или пръсти/ и ги пържите в гореща мазнина, но в повечко количество и на умерен огън, защото в противен случай отвън ще са загорели, а отвътре- сурови / тестливи/. 


Още горещи можете да си ги наръсите с пудра захар, а можете да си ги похапнете и така- натурални :)
Кеф ви така, кеф ви и с шарена сол.
Както сами си решите.
Хубави са. 
Друго не мога да кажа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар