XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ДОМАШНИ СУСАМКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 5 февруари 2013 г.

ДОМАШНИ СУСАМКИ

 Съпругът ми обича сусамки и разбира се, че си купува. Да, ама аз нали все обичам да опитам дали мога да приготвя дадено нещо в домашни условия, та по тази причина приумих, че ще правя И сусамки. 
Рекох: " Спри! Не си купувай вече, аз ще ти направя! " 
Рекох и отсекох :). 
Някога си карамелизирахме ябълки, а тогава защо да не станат и сусамките?!Предполагах, че ще са толкова лесни, но чак пък толкова:).
Рецептата е аламинут.
 Не знаех точно колко захар и колко сусам ще са необходими и ги направих по моя преценка.
Карамелизирах 200 г захар с 1 ч. л. вода , отстраних я от котлона и в нея изсипах 80 г сусамово семе.
Следващия път ще направя сусамките със 100 г сусам, за да са малко по- постни, защото има малък риск, но все пак си е риск, да падне някой зъб :).
 Значи- 200 г захар на 100 г сусам и ще са чудесни.
Та... сместа е вече готова и трябва някъде да я разстелите.
Сложете фолио върху гладка повърхност/ аз ползвах чиния/, намажете леко фолиото с олио и разнесете сусамовата смес на тънко.
Оставете я да се охлади напълно и начупете парчетата така, както на вас ви харесва.
Това е цялата философия.
............
А, да, сетих се. Сложих и 1 ванилия в захарта, ама защо - знам ли :)?!
 2. 02. 2013 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар