Правила съм кюфтенца от кайма,
картофи, пастет, леща, чушки и ориз. Дойде ред да изпробвам и от грах. Получиха
се. Малко са по- лепкави по време на оформянето, но пък се пържат много „
прилично” без да се закачат за дъното на тигана или пък да се разпаднат на съставните си части :) .
400 г сварен грах
100 г сирене
1 яйце
3 с. л. галета
3 скилидки чесън
сухи подправки-
чубрица и джоджен/ те са по моя преценка/
черен пипер
сол- ако прецените,
че има нужда / аз не добавям/
…………………
галета- за овалване
на кюфтетата
олио- за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Към граха добавих
настърганото сирене, яйцето, галетата, счукания чесън и подправките.
Омесих
добре и от получената смес с помощта на мокри ръце оформих кюфтенца, които
потопих в галета.
Изпържих ги на умерен огън в горещо олио.
Поднесох ги топли с майонезено- млечен чеснов сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар