XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЦАРЕВИЧНА ТИГАНИЦА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 10 февруари 2013 г.

ЦАРЕВИЧНА ТИГАНИЦА


Рецептата за тази тиганичка бях запазила отдавна от интернет и чак днес  дойде ред за нейната направа. Прилича на палачинките с бяло брашно, но е малко по- плътна и разбира се- значително по- здравословна.
ПРОДУКТИ:
1 яйце
3 с. л. кисело мляко
3 с. л. фино смляно царевично брашно
1 с. л. вода
щипка хималайска сол
пресни кромидени перца
1 с. л. олио- за пърженето
 
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбивам яйцето със солта и към него с постоянно разбъркване добавям млякото, брашното,  водата и нарязаните перца. Пържа тиганицата на умерен огън в мазнината.
За предпочитане е да се консумира нито гореща, нито студена.
Нека да е топличка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар