Рецептата за тази тиганичка бях запазила отдавна от интернет и чак днес дойде ред за нейната направа. Прилича на палачинките с бяло брашно, но е малко по- плътна и разбира се- значително по- здравословна.
ПРОДУКТИ:
1 яйце
3 с. л. кисело мляко
3 с. л. фино смляно
царевично брашно
1 с. л. вода
щипка хималайска сол
пресни кромидени
перца
1 с. л. олио- за
пърженето
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбивам яйцето със
солта и към него с постоянно разбъркване добавям млякото, брашното, водата и нарязаните перца.
Пържа тиганицата на умерен огън в мазнината.
За предпочитане е да
се консумира нито гореща, нито студена.
Нека да е топличка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар