Ето лек вариант, с който дори ще можете да вечеряте
без угризения на съвестта, че на другия ден няма
да можете да закопчаете панталона си:)..
.
ПРОДУКТИ:
около 700 г пилешки гърди/ бяло месо/
300 г гъби
2 глави лук
4 не големи морковчета
2 зелени чушки
5 с. л. олио
2 глави лук
4 не големи морковчета
2 зелени чушки
5 с. л. олио
200 нискомаслено квасено мляко
сокът на 1/ 2 лимон
1 яйце
черен пипер и сол на вкус
сокът на 1/ 2 лимон
1 яйце
черен пипер и сол на вкус
малко топла вода
НАЧИН
НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешкото месо нарязвам на ивици и го
запържвам за кратко в тефлонов тиган с олиото. Изваждам го и в същата мазнина
задушавам ситно нарязаните лук, моркови и чушки плюс гъбите/ на филийки/.
Наливам малко топла вода и овкусявам с
пипера и солта. Оставям задушените зеленчуци заедно с месото да поврат на
умерен огън до омекване на месото.
Слагам млякото, в което предварително съм разбила
едно яйцето и съм изцедила сока на един лимон. Оставям ястието да поври така
още мъничко и го сервирам поръсено с магданоз.
Здравей Марго ,може ли вместо изцедено кисело млеко да сложа заквасена сметана останала от направата на бисквитено кокосов сладкиш с шоколад :).Благодаря предварително
ОтговорИзтриванеЗдравей, Димитрина!
ОтговорИзтриванеМоже, разбира се. Аз често ползвам кисело мляко, защото го имам под ръка, а и защото/ уж/ е по- леко, та затова :).