Реших да са малко по- леки от обикновените и вместо ориз сложих моркови. Поредната ми импровизация, но направена успешно :). А и нали се стремя у дома да се храним разделно, та си рекох, че оризът е излишен в тази комбинация.
ПРОДУКТИ:
500 г истинска кайма
1 глава кромид лук
2 моркова
1 шепа замразени
чушки от фризера
1 яйце/ то бе малко в
нарушение на разделното хранене, но пък нали трябваше да има спойка/
малко солчица
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. чубрица
щипка сушен джоджен
олио- за запържване
на каймата, за намазване на тавата и за поливане на сармите
листа от кисело зеле
1 каф. ч. вода
свеж магданоз- за
поръсване при сервиране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Запържих каймата в
част от олиото с нарязания на ситно лук, настърганите моркови и чушките.
Посолих. Овкусих я с посочените подправки и я отстраних от котлона. Оставих я
да се поохлади. Разбърках я с яйцето.
Почистих зелевите
листа от твърдата им част и в средата на всяко едно от тях сложих по 1 с. л. с
връх от каймената смес. Завих грижливо сармичките.
Наредих ги в
намазнена тава една до друга, поръсих ги с малко олио, налях водата около тях и
ги изпекох до получаване на приятен загар.
Преди сервиране ги
поръсих с магданоз.
Получиха се 20 броя
януари 2013 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар