XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЗЕЛЕВИ САРМИ С ДОМАШНА КАЙМА И ЗЕЛЕНЧУЦИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 16 януари 2013 г.

ЗЕЛЕВИ САРМИ С ДОМАШНА КАЙМА И ЗЕЛЕНЧУЦИ


Реших да са малко по- леки от обикновените и вместо ориз сложих моркови. Поредната ми импровизация, но направена успешно :). А и нали се стремя у дома да се храним разделно, та си рекох, че оризът е излишен в тази комбинация.
ПРОДУКТИ:
500 г истинска кайма
1 глава кромид лук
2 моркова
1 шепа замразени чушки от фризера
1 яйце/ то бе малко в нарушение на разделното хранене, но пък нали трябваше да има спойка/
малко солчица
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. чубрица
щипка сушен джоджен
олио- за запържване на каймата, за намазване на тавата и за поливане на сармите
листа от кисело зеле
1 каф. ч. вода
свеж магданоз- за поръсване при сервиране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Запържих каймата в част от олиото с нарязания на ситно лук, настърганите моркови и чушките. Посолих. Овкусих я с посочените подправки и я отстраних от котлона. Оставих я да се поохлади. Разбърках я с яйцето. 


Почистих зелевите листа от твърдата им част и в средата на всяко едно от тях сложих по 1 с. л. с връх от каймената смес. Завих грижливо  сармичките.


Наредих ги в намазнена тава една до друга, поръсих ги с малко олио, налях водата около тях и ги изпекох до получаване на приятен загар.

 Преди сервиране ги поръсих с магданоз.
Получиха се 20 броя
януари 2013 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар