XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПОСТЕН СЛАДКИШ С ОРЕХИ И МЕД

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

понеделник, 28 януари 2013 г.

ПОСТЕН СЛАДКИШ С ОРЕХИ И МЕД


                                                               От архивите на 2012 г :
Чудех се какво сладичко/ но постничко/ мога да стъкмя и си измислих ей това бързо сладкишче. Вярвате ли, че стана завидно добро, та чак много хубаво :)?!

ПРОДУКТИ:
1 ч. ч. захар
1/ 2 ч. ч. вода
1/ 2 ч. ч. мед
1/ 2 ч. ч. грис
1 ч. л. канела
1 и 1/ 2 ч. ч. брашно, размесено с 1 равна ч. л. сода
щипка сол
1 ч. ч. счукани орехи
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пуснах миксера и започнах да изсипвам в купата продуктите по ред така, както съм ги упоменала в списъка. 




Оставих да се обърка всичко добре. 










 Изсипах сместа в намазана с олио и поръсена с брашънце тава / 25 на 30 см/. 
















Изпекох сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 30 минути.




 Оставих го да се охлади и го нарязах.










 Гарантирам ви, че ще усетите един много приятен меден, канелен и орехов вкус. 
Лично аз обожавам тази комбинация, но за вас- не знам :).

2 коментара:

  1. Страхотен кейк! Браво на Марги.

    ОтговорИзтриване
  2. Моя измишльотинка си е, но наистина е вкусен. Благодаря ти, Рая! Весела Коледа!

    ОтговорИзтриване