Наближава Трифон Зарезан. Тогава задължително ще се ядат мръвки и
затова днес ви предлагам една чорбица, от която няма да ви натежи на стомаха, а даже ще ви стане едно топло и
хубаво, че и приятно маслено :). Аз обичам супички,
чорбички, разни воднисти измишльотини …и затуй често си ги варя. Просто си ги
измислям и си комбинирам продуктите в тях така, че да се получи някаква
прилична комбинация.
Хайде сега, виждам изражението на лицата ви. Не се оправдавайте, че на
пазара няма карфиол. Има, но е замразен, което не е никакъв проблем.
Размразявайте го, пък може и да не го и сте готови.
ПРОДУКТИ:
малка глава карфиол-
около 500 г
1 средно голяма глава
кромид лук
1 средно големи
картофа
5 не големи
морковчета
2 с. л. краве масло
шепа царевица
1 каф. ч. квасено
мляко
черен пипер
пресен копър
сол на вкус
около 3 литра вода
/ можете
да налеете по- малко или повече в зависимост от предпочитанията ви за гъстота/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Накъсвам карфиола на
парченца и го задушавам в маслото и малко сол.
Към него добавям
нарязаните като за мусака картофи, настърганите моркови, нарязаният на ситно
лук и царевицата.
Наливам водата, соля още веднъж и варя чорбата до омекване на продуктите.
Наливам водата, соля още веднъж и варя чорбата до омекване на продуктите.
Овкусявам с черния
пипер и нарязания на ситно свеж копър, застройвам с млякото и се радвам на
уханна карфиолена благина :) .
Лесна и чудесна!
Никога не съм се сещала да сложа царевица, стана супер. Благодаря за идеята.
ОтговорИзтриванеЗа нищо! Аз често използвам царевицата в каквото се сетя :).
ОтговорИзтриване