XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЗАПЕЧЕНИ ЛОЗОВИ САРМИЧКИ ПО ДОБРУДЖАНСКИ/ с вкус на сиренена баница/

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

вторник, 22 май 2012 г.

ЗАПЕЧЕНИ ЛОЗОВИ САРМИЧКИ ПО ДОБРУДЖАНСКИ/ с вкус на сиренена баница/


ЗАПЕЧЕНИ ЛОЗОВИ САРМИЧКИ ПО СЕПТЕМВРИЙСКИ
/ с вкус на сиренена баница/

Предлагам ви много вкусни лозови сармички, приготвени по- различен начин от обичайните с ориз. Рецептата научих от моята сестра, която пък разбрала за нея от нейна позната. Приготвени по начина, по който ще ви опиша, те придобиват вкуса и лекото хрупкане на баница със сирене :).

ПРОДУКТИ ЗА ОКОЛО 36 броя:
крехки лозови листа / аз ползвам бланширани и замразени във фризера/

За плънката:
1 ч. ч. ориз
2 яйца
150 г натрошено сирене
1 каф. л. черен пипер
щипка босилек
 / спокойно можете да го замените с харесвана от вас подправка/
4- 5 с. л. олио- за намазване на тавата и поръсване на сармичките преди печене
За заливка:
2 яйца
1 ч. ч. кисело мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сварявам ориза и го промивам през гевгир под течаща студена вода.
Омесвам посочените продукти и с тази плънка правя сармите.
Нареждам ги в намазана с олио тава.
Поръсвам ги и отгоре с него.




Правя лека заливка от яйцата и млякото.
Поливам ги частично.






Пека  любимите ми сармички в умерено гореща фурна до получаване на приятен  загар.



Рецептата е чудесна и подходяща най- вече за вегетарианци, защото сармичките са вкусни, а освен това и засищат. Аз не съм , но ги обожавам.
Никак не е лошо,  ако влязат в комбинация с бира или чаша бяло винце .
……………………………..

Няма коментари:

Публикуване на коментар