XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЯЙЧЕНА МЛЕЧАВИЦА НА ФУРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

вторник, 1 май 2012 г.

ЯЙЧЕНА МЛЕЧАВИЦА НА ФУРНА


 Станаха хит кашкавалените топчета, че даже и сиренените. Много са вкусни, но са пържени, а не ми се ще да консумираме толкова пропити с мазнина ястия.
Тази вечер отворих хладилника и се зачудих какво да сложа до прясната салата и току приумих  тази запеканка, която е хем лесна, хем бърза, почти здравословна и не на последно място- вкусна.
Ето моето скромно предложение, отправено към вас . Измислих си  начина на приготвяне, че даже и името му. Ами, така е. Като ще върша нещо, нека да е до края :).

ПРОДУКТИ:
6 яйца
200 г сирене
 / в случая бе домашно и даже подсирено с чушки в него :)/
200 г извара
1 ч. ч. кисело мляко
5 с. л. брашно
1 ч. л. бакпулвер
сол на вкус / зависи от солеността на сиренето/
олио- за намазване на тавата


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбих яйцата със солта като за омлет.
Добавих изварата, рендосаното сирене  и киселото мляко.
Разбърках.
Размесих бакпулвера с брашното и ги изсипах в купата със сместа.
Разбърках много добре и изсипах полученото в намазаната с олио правоъгълна тавичка.




Изпекох млечавицата в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 20 минути.
Извадих я от фурната и я оставих за 5 минути да се поохлади.





Нарязах я на порции и я сервирах с прясна салатка :)

30 април 2012 г .

Няма коментари:

Публикуване на коментар