XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КОПРИВЕНА ЯХНИЯ С ЯЙЦА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

петък, 4 май 2012 г.

КОПРИВЕНА ЯХНИЯ С ЯЙЦА


Отново нещо сезонно.
Сигурно ви писна вече от едно и също, но на мен изобщо не, което ме кара да  продължавам като локомотив с пълна пара напред  все така и все така … :).
По принцип по- често приготвям копривата по обичайния начин- с яйца, сирене и чесън, но понякога за малко разнообразие и така.
Подгответе си следните ПРОДУКТИ:
200 г прясна коприва
1 глава кромид лук
2 чушки- червена  и зелена
/ аз все още през този сезон ползвам замразени от фризера/
1 непълна кафена чаша ориз
4- 5 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
3  с. л. брашно
около 1 литър вода / количеството ще прецените сами/
суха подправка по желание- аз ползвам чубрица или джоджен
6 яйца
сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Най- напред  почиствам , измивам копривата и я попарвам с вряла вода. Държа я така определено време докато водата потъмнее. Изцеждам я и я нарязвам .
Вземам тенджера , в която сипвам олиото и в него запържвам за около 5 минути нарязаните лук  и чушки.
Слагам копривата и правя същата процедура за още толкова  минути.

 Добавям червения пипер, наливам водата, соля на вкус и оставям манджата да къкри на слаб огън до пълното омекване на копривата.

..........................................................
Размивам брашънцето в малко водичка и сгъстявам яхнията.
Слагам и сухата подправка.
Чуквам яйцата и ги пускам цели в нея.
Разбърквам съвсем леко, за да останат по възможност цели.
След 3- 4 минути храната е приготвена и  е готова за консумация.

                                                                    април 2012 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар