XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ХАЙВЕРЕНА ИДИЛИЯ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

петък, 25 май 2012 г.

ХАЙВЕРЕНА ИДИЛИЯ


Около мен има много риболовци , които не знаят как да си приготвят хайвера и да го хапнат. Аз го правя на хайверени крокетки или така, както ще споделя с Вас в тази рецепта.
Хайверът трябва да е пресен и  задължителната подправка за него е ароматният  девесил.

ПРОДУКТИ:
500 г чист рибен хайвер
4 яйца
1  каф. ч. кисело мляко
1 ч. ч. олио
1 каф. ч. брашно
1 равна каф. л. сода за хляб или бакпулвер
сокът от 1/ 4 лимон
сол на вкус
черен пипер
пресен девесил
магданоз
олио- за намазване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбивам яйцата със солта като за омлет.
Разбърквам ги внимателно с хайвера с помощна на дървена лъжица до получаването на еднородна смес.
Добавям млякото, олиото, брашното, набухвателя, лимоновия сок, смлян черен пипер и ситно нарязаните девесил и магданоз.
Намазвам обилно тава с олио, в която изсипвам сместа. 
Пека хайвереното ястие в предварително загрята на 180 градуса фурна до лек и приятен загар на коричката.
Изваждам го от печката, оставям го за малко, за да изстине и да се отпусне и го нарязвам на желани форми.
Сервирам със салата или задушени зеленчуци.
Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар