XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА И ТРАДИЦИОННА ПЪРВОМАЙСКА ТРАПЕЗА :)

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

петък, 4 май 2012 г.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА И ТРАДИЦИОННА ПЪРВОМАЙСКА ТРАПЕЗА :)

Пазя спомените си от детството ми, когато на този празник мама ни купуваше нови роклички или полички и задължително нови сандалки.
Излизахме на манифестация, а на мен ми беше толкова вълнуващо, но и  трудно, защото едновременно трябваше да държа букет цветя и знаменце, а в същото това време да оглеждам новите си дрешки и да им се радвам, а  сандалките да внимавам  и пазя да не се спъна и им обеля кожата :). А после... После се прибирахме уморени от емоциите и слънцето, а мама / станала рано призори още в 5 часа/ предварително бе изпържила кюфтенца и картофки. Задължително имаше зелена салата, питка, лимонадка и бира :). Хапвахме с охота и лягахме да подремнем, след което, някъде след 16 часа,  отново обличахме новите дрехи и излизахме на площада, където вече бе засвирила духовата музика. А дали пък нямаше и сладолед? Че как така? Та това беше част от празника. 
Ето, че и тази година спазих традицията на този ден да има кюфтенца и картофки.
Все пак  и дъщеря ни трябва да живее в духа на мама и тате и да бъде на онази трапеза, на която са били те някога... :).
Наздраве от мен с чаша студена биричка за повода!

1 май 2012 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар