XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛОПУШЕНА ЯХНИЯ С ПИЛЕШКО И ДЖОДЖЕН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

петък, 4 май 2012 г.

ЛОПУШЕНА ЯХНИЯ С ПИЛЕШКО И ДЖОДЖЕН


 
Някои наричат подобна яхния  с този зеленчук бъркоч, но за мен е нещо много вкусно и не на последно място- полезно. Приготвям я по начина, по който правим и агнешкото,  а след добавката на джоджен, яхнийката придобива неговия вкус.


ПРОДУКТИ за 4 порции:
1 малко замразено пиле
1 глава стар кромид лук
6- 7 стръкчета зелен лук
1 купа лопуш
2 домата или една купичка/ равна на чаена чаша/ доматена салца
5- 6 с. л. олио
2 с. л. брашно
сол на вкус
около 800 мл вода
1 ч. л. червен пипер
сух джоджен
пресен магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Изсипвам олиото в тенджера, загрявам го, слагам малко сол и в него запържвам добре и от всички страни пилето, нарязано на порции.
Изваждам го и го оставям настрани.

В същата мазнина запържвам за кратко нарязания лук и доматите.
Добавям червения пипер, разбърквам и веднага изсипвам измития, изчистен от средната жилка и нарязан лопуш.
Задушавам го до омекване, след което наливам вода, поръсвам със стрития джоджен, добавям още сол/ на вкус/, слагам и месото и оставям ястието да къкри на бавен огън.
Разбърквам го няколко пъти.
Накрая, когато то вече е готово, размивам брашното в малко водичка и сгъстявам яхнията.
Поръсвам я с нарязан на ситно магданоз и я сервирам в дълбоки чинии.

А ако пък има до нея и една топла питка…
Опитайте и ще разберете :)!
3 май 2012 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар