Приготвям ги много рядко, но днес щерката се сети, че вече е време да похапнем тези класически гювеченца :).
КАКВИ ПРОДУКТИ СЛОЖИХ:
За 1 гювече:
1 средно голям картоф
1/ 2 глава кромид лук
1/ 2 чушка
1/ 2 среден по големина домат
около 80 гр хубав колбас/ наденица/
около 40 гр кашкавал
сирене, колкото кибритена кутийка
1 яйце
по- малко от 1 к. л. сол
черен пипер
чубрица
босилек
джоджен
1 с. л. вода
2 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
На дъното на гювечето се сипва 1 с. л. олио. Нарязват се като за мусака картофът, лукът, наденицата, кашкавалът, чушката и доматът.
Добавят се и подправките, още 1 с. л. олио и 1 с. л. вода.
Разбъркайте продуктите добре.
Направете малко кладенче в средата и натрошете сиренцето.
Печете гювечетата във фурна на 200 градуса до готовност.
Малко преди да ги извадите чукнете отгоре по едно яйце.
АМИ ТОВА Е! :)
31 октомври 2011 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар