XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СОЛЕНИ КИФЛИЧКИ С МАСЛО И МАЙОНЕЗА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 6 ноември 2011 г.

СОЛЕНИ КИФЛИЧКИ С МАСЛО И МАЙОНЕЗА

   Нямам снимка на солени кифлички, но съм правила и затова от доста време насам ми беше съвестно, че не съм ви ги споделила. Последният път ги месих с маргарин, но днес реших, че ще им сложа масло, че даже и малко майонеза.
Та... за днес бях предвидила тези СОЛЕНИ КИФЛИЧКИ  и понеже ми напредна времето, грабнах тестотото и ... хайде с него при родителите ми по случай събора на Лепица :).
Оформих ги там, изчаках печката да загрее до 180 градуса , настроих си телефона да алармира след 20 минути, но когато отидох да ги извадя , те просто вече бяха препечени...
Така е, когато ползваш чужда печка и не знаеш адета и!

ПРОДУКТИ:

около 500 гр брашно
около 250 мл хладка вода
1/ 2 кубче жива мая, което като грамаж е 21 гр
1 ч. ч. сол
1 ч. л. захар
3 с. л. краве масло
2 с. л. майонеза
ПЪЛНЕЖ:
сирене
колбас
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените продукти омесих тесто, което оставих да втасва./ При мен втасването бе цели 3 часа, защото така се стекоха обстоятелствата, но по принцип трябва да е само 1 час.
Разделих го на 3 топки, като първата и втората разточих на тънка кора и разделих на 8 триъгълничета.
Половината от тях навих с натрошено сирене, а в останалите сложих салам " Камчия" на Житница.
Наредих ги на разстояние в обилно намазана с олио тава, като отгоре също ги помазах с олио.
Оставих ги да втасат и увеличат обема си и и ги сложих да се пекат.
Вече разбрахте как се изпекоха тези кифли!!!
Извадих ги  и ги намазах с разбита майонеза и малко вода в нея/.
Завих ги в кърпа до омекване.

5 ноември 2011 г / за Задушница/

Няма коментари:

Публикуване на коментар