XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КРЕЙЗИ КЕЙК

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

вторник, 29 ноември 2011 г.

КРЕЙЗИ КЕЙК

    Една вечер, общувайки си с колежките от кулинарната група" Нашите вкусотийки", прочетох за този кейк. Идеята бе на Веси Казакова- моята нова виртуална приятелка :). Стори ми се много бърз, скочих и го " сбърках" набързо. Хареса ми, да, но моят съпруг каза, че му соленее. А той наистина съдържа малко сол. Типично американски кейк, но те са свикнали с този му вкус.
ПРОДУКТИ:
 2 и 2/ 3ч.ч. брашно
1 и 1/2 ч.ч.захар
6 с. л. какао
2 ч. л.сода
1 ч. л. сол
2/ 3ч.олио
2 ванилии
2 с.л.оцет
2 ч.вода.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 
Сухите продукти се изсипват в съд и се смесват добре. 
Заливат се с "мокрите "съставки, объркват се до получаване на еднородна смес, която се изсипва в намазнена и леко набрашнена тавичка.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 25 минути.
Можете да го залеете с разтопен шоколад. 
Аз оставих половината количество натурален , другата поръсих обилно с пудра захар.
Беше доста гланциран и апетитен и не се наложи допълнителна гарнировка. 
Можете даже да изключите солта, но ако ви е интересно какво ядат американците- направете го така. :)

2. 11. 2011 г

1 коментар:

  1. Не съм опитвала сладко-солен кекс, но звучи интересно :) Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване