XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: АРОМАТНА И МАЗНИЧКА МИНИ МИЛИНКА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 6 ноември 2011 г.

АРОМАТНА И МАЗНИЧКА МИНИ МИЛИНКА

     От днешните солени кифлички остана съвсем малко тесто, което / както и да го бях разпределила/, щеше да запълни едва най- малката тавичка.
Изведнъж ми изплуваха тестените облачета на Севдалина Нейкова и в този момент вече знаех какво ще " произведа" :).
САМОТО ЗАМЕСВАНЕ НА ТЕСТОТО ВИЖТЕ В РЕЦЕПТАТА " СОЛЕНИ КИФЛИЧКИ С МАСЛО И МАЙОНЕЗА"!

Самата милинка оформих като набързо натъркалях тестени топчици, големи колкото орехи, потопих ги в олио, размесено с червен пипер, малко сол и нарязан магданоз.
Наредих ги в най- малката тавичка, в дупчиците между тях нахвърлях натрошено сирене и отгоре намазах обилно със смес от жълтък и олио.

Оставих я да втаса така, че да увеличи обема си двойно и я изпекох на 180 градуса в продължение на десетина минути.
ПОДЧЕРТАВАМ ОТНОВО, ЧЕ Я ПЕКОХ В " РАХОВЕЦ"- А НА СЕЛО, КОЙТО ПЕЧЕ МНОГО СТРАННО!
В моята фурна няма как да се случи такова бързо печене и затова наблюдавайте милинката .
Препоръка:
Проследете си времето и печете до готовност!
След като я извадих я намазах с олио, завих я да се задуши и след това я гледахме, любувахме и се и накрая я изядохме! :)


5 ноември 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар