XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ТИКВЕНИЯТ СЛАДКИШ НА ДЯДО ХРИСТО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 13 ноември 2011 г.

ТИКВЕНИЯТ СЛАДКИШ НА ДЯДО ХРИСТО

И като първо пояснение- дядо Христо е моят баща :).
Записала съм рецептата с неговото име, защото той го бе направил веднъж и на всички ни хареса. Нямам идея от къде е разбрал как се прави... По принцип той обича да готви, но от десертите, освен нишесте да си свари и да си направи бисквитена торта, друго не беше правил.
Канех и се аз на тази тиквена бърканица в продължение на две седмици, защото отдавна започна сезонът на тиквите, но чаках да си дойде милото ми гостенче :). И ето- дойде моментът!
Сладкишът е бърз, лесен и пухкав. Елементарно, Уотсън! :)


ПРОДУКТИ:
3 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч.ч. настъргана СЛАДКА ТИКВА ОТ с. ЛЕПИЦА :) :) :)
1 ч. ч. нарязани орехи
1 каф. л. канела/ дали да сложите или не и колко да е количеството и е въпрос на вкус и личен избор /
2 ванилии
1 ч. ч. брашно
1 бакпулвер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разбиват със захарта.
Добавят се настърганата тиква, канелата и ванилиите.
При непрекъснато бъркане се слага брашното  с размесения в него бакпулвер.
Накрая се прибавят и орехите. 
В СЛАДКИША НЯМА МАЗНИНА, ЗАЩОТО ОРЕХИТЕ СА ПРЕСНИ И ПУСКАТ ДОСТАТЪЧНО!
Сместа се изсипва в намазана с олио и набрашнена тавичка и се пече в загрята на 180 градуса фурна.
Моят днес се изпече точно за 30 минути.
Изпечената тиквена благина се изважда от фурната, поръсва се с пудра захар и се оставя да изстине напълно, за да не се вглети при рязането.
Много е подходящ за следобедна закуска! :)

12 ноември 2011 г

2 коментара: