XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КАРТОФЕНО ВЪЗВИШЕНИЕ С МАСЛО И МАЙОНЕЗЕНО- ЧЕСНОВ СОС

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

вторник, 1 ноември 2011 г.

КАРТОФЕНО ВЪЗВИШЕНИЕ С МАСЛО И МАЙОНЕЗЕНО- ЧЕСНОВ СОС

    С такъв сос заливам варени яйца и стават страхотни. Заливала съм тиквички, панирано пилешко месо ...
Снощи реших да залея и картофи и ето, че се поучиха идеални на вкус.
Комбинацията между масло, майонеза и чесън не е за подминаване...


ПРОДУКТИ:
1 кг картофи
3- 4 с. л. краве масло
щипка червен пипер
сол на вкус

ЗА СОСА:
1 майонеза
3 с. л. кисело мляко
чесън и сол на вкус

копър за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
  Картофите се белят и се сваряват в солена вода.
Нарязват се на парчета, редят се в тава и се поливат с препърженото масло и червения пипер.
Запичат се във фурна около 15 минути.

Изваждат се, изсипват се на купчинка в чиния и се заливат със соса, който се приготвя като се разбъркат добре посочените съставки.

ПРЕПОРЪКА:
Можете да намалите количеството на картофите и съответно количеството на соса.
Към соса можете да добавите  и черен пипер, става вкусно.

31 октомври 2011 г
.

Няма коментари:

Публикуване на коментар