С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
неделя, 9 ноември 2025 г.
ПЕЧЕНИ КЕСТЕНИ
Със съпруга ми не бяхме пекли изобщо
и ни беше интересно дали ще се получат.
Ами да, станаха много хубави!
Прочетохме оттук и оттам какво точно трябва да се направи, купихме и ги изпекохме.
Белят се много лесно, ако се спазят условията.
Отворени сме за съвети, ако имате и друг вариант.
Ще ги изпълним, защото обичаме да експериментираме.
ПРОДУКТИ:
500 г ядливи кестени
1 литър хладка вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Измиваме добре кестените, правим им разрез не по- малък от 2 см, но не на плоската страна.
Накисваме ги във водата за около 2 часа.
Изваждаме ги и ги подсушаваме.
Редим ги в тава, чието дъно сме покрили с пекарска хартия.
Те трябва да са поставени с прореза нагоре.
Печем ги в загрята на 180 градуса фурна в продължение на 20 минути.
След това увеличаваме температурата на 220 градуса, включваме и вентилатор и продължаваме печенето още 10 минути.
Изваждаме ги, прехвърляме ги в метална купа, която завиваме с мека кърпа.
По този начин те се задушават и омекват, което е предимство при тяхното обелване.
Оставяме ги така около 30 минути.
Консумираме ги леко топли.
И задължително с домашно винце.
Опитайте ги, няма да сгрешите.
07. 11. 2025 г
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)






Няма коментари:
Публикуване на коментар